domenica 13 novembre 2011

GUIDA E VELIPOJES


           Velipoja ndodhet në grykëderdhjen e lumit Buna (vetëmi lume i lundrueshëm të Shqipërisë), ku derdhet në Detin Adriatik në afërsi të kufirit me Malin e Zi. Komuna e Velipojës ka një popullsi prej rreth 10.000, e shpërndarë në disa vendbanime të vogla, më e madheja  është qyteti i Velipojës.Ekonomia e saj është e bazuar në bujqësi (me tokë të punueshme, edhe blegtori: delet dhe kafshë te tjera),nje pjes edhe me peshkimi, por kryesisht me turizmi.
          Ne aspektet panoramike jan per tu vlersuar bregdeti, pyjet me pisha të trasha, dhe malet e larta. rreth e rrotull. Ajo ka qenë e vërejtur nga vizitorët e qytetit heathland te Anglis, duke shprehur qe Velipojës është shumë e ngjashme me pamje skoceze. Një rezervë e natyrës gjendet brenda komunës. Zona është një vend kryesor për, filmime amatoriale panoramike, per  peshkim, Plazhi me rërë ësht një tërheqje popullor në sezonin veror.
            Në vitet e fundit, disa projekte kanë filluar me qëllim ruajtjen e mjedisit (duke përfshirë edhe jetën detare te bregdetit e te Bunës), ne infrasktutur ka pas hapa te vlersuar ne rindertimin e sheqit ne qender, me lulishte te reja parking makinash e lokale bashkohore duke ikorajuar turizmit ekologjik, ka pasur edhe përpjekje për zhvillimin e bujqësisë, peshkimit. Zona ka shumë hotele të vogla dhe shtëpi pritjeje. Ne treg mund gjejm prollime biologjike bujqesore sezonare te fermerët vendas. Në comune e Velipojes, ka një kishë, kopshte, disa shkolla fillore, dy shkolla të mesme, dhe një gjimnaz. Ka edhe një teatër të vogël dhe një ekipi lokal futbolli, KS Ada.  


Hotel Aleksander ndollet ne hyrje te Velipojes vetem 8 minuta kembe nga deti, hyrjet jan te gjeta e te arreduara, me te gjitha paisjet eltktroshtepiake e te guzhines e TV, banjo private moderne, struktura ofron parkexhin e makines, me çmimet me konkuruese ne treg per te kaluar pushimet teper te kendshme ne plazhin e Velipojes
   
               

Sherbimet qe ofron Hotel Aleksander:


Hyrje gjithsej
4
Banjo ne dhome
Po
Kate te objektit
1
Ballkon per hyrje
Po
Oborr me lulishte
Po
Set gatimi
Po
Park femijesh
Jo
Banak gatimi
Po
Siperfaqje e hyrjes
70 m2
Frigorifer
Po
Kapacitet personash per hyrje
4
Furre mikorvale
Po
Vende ne bar
-
Televizor
Po
Sherbim dhome
Jo
Satelit
Jo
Akomodim ne plazh
Jo
Telefon
Jo
Largesia nga deti
500 m
Internet
Jo
Vende parkimi
14
Klima/Kondicioner
Jo
Suita ekskluzive
-
Uje & Drita 24 ore
Po
Prenotim ditore
Po
Lavanteri
Po


                  


Adresa:
Ne hyrje te Velipojes "rruga 3"
Tel Mob:
+355 68 2521688
+355 67 4612383
Email:
aleksander_sh@hotmail.it
Pershkrimi
Hotel shume i qete, larg zhurmave, me tegjitha paisjet e guzhines, kushtet me te mira siç komoditeti i gjer i hyrjeve 70 m2 
Lista e cmimeve
1-30 Qershor  -10   Euro 
1-30 Korrik     -15  Euro 
1-31 Gusht      -20  Euro 
1-30 Shator     -10  Euro 
* Cmimet per hyrje per nate 

                


   domenica 11 settembre 2011Gjaqet i la Leka si njani-njanin ; del i miri prej te keqit e i keqi prej te mirit. (Shif: l. X, k.XXII, n. CXXIV, § 891.)Gjergj Kastrioti Skenderbeu i dergoj nji dit fial me shendet Lek Dukagjinit, tuj  e grishè qi te vite ne Kuvend te Dheut, ne tè cillin do t'u peshojshin disà pùnè gjaqesh.--
Leka i u gjegj zanit tè Kastriotit edhe errdh ku e thirret ky. -- (Duhet diejte se, mbas gojedhanet te kombit t'one, tè gjitha Kuvendet e Dheut jan mbajt nè qytet tè Lezhes, kù, posè  Kastriotit e Lek Dukagjinit, mirrshin pjes gjith Parsija Shqyptare). -- U mlodhen ne kuvend parà, ne te cillin gjygje e pleqni e shum pun ban e zhgatrruen. -- Ne te gjitha gjygjet e pleqnit e Lekes Kastrioti kje vu, per posè gjygjit te gjaqevet.
      Fjalet e Lekes: "Shpirti per shpirt, se duken e falè Zoti", tuj mos lanè veçim nder njerz, por te jetojn e te peshohen sà njani tjetri, Kastriotit nuk mbrrijten me i a mbushè menden:  "Gabim jè, or Lekè, se gjaku i te mirit nuk do ba bludè, por duhet tè veçohet prej gjkut te keqit. -- "Gjergj, -- i a priti Leka -- del i miri prej tè keqit è i keqi prej te mirit"!  Kastriotit nuk u tund se nuk i u tund mendja; dei qi Leka, i merzitun, i a perplasi nder sy tè tè gjithvet:
"Gjergj, shko pvet t'amè, e ajo kà me te diftue se çè farè tatet kè pase, pse prej atij kè dal ti ! -- Porsè perpara se tà pvetesh, bane qi te baje bè n'Ungjill te Shen Markut, se do te kallzoje drejt". -- Kèshtu kuvendi u dà, e ky gjygj mbet varè mje qi t'u vertetohet Kastrioti mbì duken e t'et. -- Porsà vojti nè shpi, Gjergji e pvet t'amen: "Nane, due tè mè kallxojsh me te drejè, a ka kenè i mire a i keq per dukè em àt?  A mos kè pasè shtat e dhun me kend para se tè lejshe un?" -- "Bir, un shtat e dhunè me kend pasè nuk kam  se leva; porsè yt àt kà kènè i keq per dukè, e prej atij tè keqit kè dalè ti i mirè". -- Gjergji nuk u xani besè fjalvet tè s'ames, por e bani qi t'i u perbete n'Ugjill tè Shen Markut per Vertetim tè fjalvet tè saj e si e pat porositè Leka. -- E ama me dorè n'Ugjill tè Shen Markut i bani bèn nè ket mdyrè: "Per ket Ungjll tè Shen Markut, yt àt kà kenè i keq per dukè, e prej atij tè keqit kè dalè ti i mirè, e se shtat e dhun nuk pata me kend mje nè dit te sodit". -- Beja e s'amès i a mbushi menden Kastriotit; e, nè rasè tjeter tè bashkimit tè Dheut nè kuvebd, Kastrioti faqe Lekes e burravet te Dheut rà nè fjalè e gjygj te Lekès, Tuj thanè:  "Pasèt mbetè si tha Leka !"

Ju Ftoj tek faqja ne Facebook Kanuni i lek Dukagjinit :
Kliko linkun posht :